Normal_5870

Meer dan één op de drie leerlingen oefent dit jaar online voor de examens, een recordaantal. Dat leerlingen nu online oefenen betekent dat er voor het eerst (anoniem) live bijgehouden kan worden hoe dat verloopt.

Zo blijkt dat meisjes niet alleen meer oefenen dan jongens, ze beginnen ook eerder. "Ruim 60% van de meisjes waren vorige week maandag al begonnen tegenover een kleine 40% van de jongens." Aldus de onderzoeksgegevens van StudyFlow.nl , een site waarop meer dan 20.000 leerlingen dit jaar hun examens oefenen.

Edo van Royen, een van de initiatiefnemers achter de site: "Over het algemeen beginnen leerlingen erg laat met het oefenen en leren van de examens. Dat ze zó laat zouden beginnen hadden we niet verwacht."

In Rotterdam het meest geoefend
Opmerkelijk is dat in er in de stad Rotterdam het meest geoefend wordt. Dit tot wel 2 keer meer dan in andere steden, zoals Amsterdam. StudyFlow tekende overigens op dat in de provincie Zuid-Holland in het algemeen meer geoefend wordt dan in andere provincies.

Ajax-Twente
Langzamerhand wordt wel zichtbaar dat leerlingen er dit jaar desondanks de late start positief voor staan. Of de wedstrijd Ajax-Twente afgelopen zondag veel invloed zal hebben op de examens deze week is nog maar de vraag: "We zullen het snel genoeg gaan ontdekken"