Normal_569

Na een succesvolle examentraining waar ruim 500 leerlingen uit het hele land aan hebben deelgenomen, biedt het Universitair Onderwijscentrum van de Rijksuniversiteit Groningen op 19 en 20 B, wiskunde C, natuurkunde, scheikunde, biologie of economie. Leerlingen die in 2007, 2008 en 2009 deelnamen aan de herexamentraining, scoorden gemiddeld 1 tot 2 punten hoger voor het herexamen dan voor het examen.

Deze week krijgen vwo-leerlingen de uitslag van hun examen binnen. Voor leerlingen die onverhoopt zijn gezakt of leerlingen die graag een hoger gemiddelde willen halen, zodat ze een hogere kans hebben om in te loten bij een lotingsstudie zoals bijvoorbeeld Geneeskunde, organiseert de RUG komend weekend de herexamentraining.

Individuele begeleiding
De herexamentraining wordt dit jaar gehouden op zaterdag 19 en zondag 20 juni en kenmerkt zich door een sterke individuele begeleiding. In elke groep (van gemiddeld vijftien leerlingen) is er per vijf leerlingen één docent aanwezig.
Sinds 2007 organiseert de RUG deze tweedaagse herexamentraining. Deelnemende leerlingen waren ieder jaar erg enthousiast over de training en scoorden gemiddeld 1 tot 2 punten hoger voor het herexamen dan voor het examen.

Kosten
De kosten per leerling voor de herexamentraining bedragen EUR 210,- en zijn inclusief een duidelijke, door de RUG ontwikkelde syllabus en koffie, thee en frisdrank. Alle dagen beginnen om 10.00 uur en eindigen uiterlijk om 21.30 uur. De trainingen vinden plaats in zalen van de Rijksuniversiteit Groningen in het centrum van Groningen.

Inschrijven
Leerlingen kunnnen zich inschrijven voor de herexamentraining tot uiterlijk vrijdag 19 juni, 18.00 uur.
Meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijven: www.examentrainingvwo.nl.

Bron; RUG