Normal_225

Voor 200.000 leerlingen van vmbo, havo en vwo zijn vandaag de eindexamens begonnen. Vmbo-leerlingen bijten het spits af met muziek en natuur-scheikunde, havo-leerlingen storten zich op Nederlands en kunst en voor vwo-leerlingen beginnen de examens met Nederlands en biologie. Halverwege juni zal bekend zijn of de leerlingen de examens met goed gevolg hebben afgelegd.

450 docenten en 180 specialisten van het Cito hebben de eindexamens in het grootste geheim voorbereid. De betrokken docenten mogen niets over hun bijbaan vertellen aan hun leerlingen, om eventuele bevoordeling te voorkomen. De examens worden met speciale veiligheidstransporten bij de scholen bezorgd.

Voor de vwo-leerlingen worden de eindexamens volgens nieuwe regels afgenomen. Zo mogen leerlingen met het profiel Natuur en Gezondheid voor het eerst examen doen in wiskunde A in plaats van in wiskunde B.

Leerlingen die de eindexamens niet halen, kunnen vanaf 21 juni via een herexamen alsnog proberen te slagen. Zij horen eind juni of ze hun diploma behaald hebben.

Bron: De Stentor