Leraar verbetert antwoorden van leerlingen in economie examen

Het Veenlanden College, met vestigingen in Mijdrecht en Vinkeveen, heeft te maken met examenfraude. Een docent bracht verbeteringen aan en voegde zaken toe aan de antwoorden van zijn leerlingen op het economie-examen. Dat meldt het AD. 

De school heeft dinsdag via een mail de ouders en de leerlingen ingelicht. In de mail staat dat de Onderwijsinspectie de school heeft ingelicht en er kan voor de leerlingen in kwestie toch een eerlijke uitslaag worden vastgesteld. Dat komt omdat de docent heeft toegegeven bij wie en welke verbeteringen hij heeft aangebracht. 

Met de hulp van de docent is exact geconstateerd bij welke leerlingen er sprake was van onregelmatigheden. Daarna heeft de Onderwijsinspectie de betreffende vragen per leerling bekeken en eventueel antwoorden geschrapt. 

Opties leerlingen 

De getroffen leerlingen hebben nu twee opties. Of hun huidige cijfer accepteren of hun examen ongeldig laten verklaren. Als ze hun examen ongeldig laten verklaren dan krijgen ze een nieuwe mogelijkheid om het examen te maken. Daarmee behouden ze wel hun herkansing. 

Onduidelijk waarom 

Waarom de docent dit heeft gedaan is onduidelijk. De aandacht van de school ging eerst uit naar het herstellen van de schade, op zo’n manier dat de leerlingen er geen nadeel aan zouden ondervinden. De docent zelf zit nu thuis. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk