Normal_wallet-3548021_1920

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag?

Maandag: Op de basisschool zitten arme kinderen vaak bij elkaar in de klas

Kinderen in het basisonderwijs gaan vaak naar school met leeftijdsgenoten van dezelfde sociaal-economische achtergrond. Dat stelt de Erasmus School of Economics op basis van onderzoek.

 

Dinsdag: STAP-budget aan te vragen voor 103 horecaopleidingen

Vanaf aankomende maandag kunnen geïnteresseerden een STAP-budget aanvragen voor horecaopleidingen. Er zijn momenteel 103 opleidingen binnen de branche beschikbaar. 

 

Woensdag: Koningsdag

 

Donderdag: Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht starten pilot tegen lerarentekort

Studenten kunnen vanaf september de master onderwijswetenschappen aan de Universiteit Utrecht combineren met een pabostudie aan Hogeschool Utrecht. De Mpabo is een pilot om het lerarentekort in het basisonderwijs tegen te gaan.

 

Vrijdag: 'Geneeskundestudent met migratieachtergrond haalt lagere coschapcijfers'

Geneeskundestudenten met een migratieachtergrond hebben het moeilijker dan hun medestudenten zonder migratieachtergrond. Uit onderzoek van Erasmus MC-promovenda Chantal van Andel blijkt dat zij significant lagere coschapcijfers halen, hun werk meer gericht is op het voorkomen van fouten en ze ervaren vaker oneerlijke behandeling. Het vertrouwen in hun beoordelaars ligt ook lager onder geneeskundestudenten met een migratieachtergrond. Daarbij maakt het niet uit hoe hoog hun coschapcijfer is.

Door: Nationale Onderwijsgids