Normal_examen_tentamen_leerling

Rijksuniversiteit Groningen biedt herexamentrainingen aan voor vwo- en havoleerlingen. De RuG doet dat in samenwerking met Progress Onderwijsondersteuning. Op zaterdag 18 en zondag 19 juni kunnen leerlingen hiervoor bij de RuG terecht. Dit meldt de Gezinsbode.

De herexamentraining wordt op vwo-niveau gegeven in de vwo-vakken Biologie, Economie, Management & Organisatie, Natuurkunde, Scheikunde, Wiskunde A, Wiskunde B en Wiskunde C. Havoleerlingen kunnen de vakken Natuurkunde, Wiskunde A en Wiskunde B oefenen. De herexamentraining is bedoeld voor zowel leerlingen die gezakt zijn als voor leerlingen die graag een hoger gemiddelde willen halen om zo hun lotingskans voor de studie van hun eerste keuze te vergroten.
 
De herexamentraining is kleinschalig van opzet. Op elke zes leerlingen is één docent aanwezig en de groepen zijn niet groter dan maximaal 12 leerlingen. Er wordt tijdens de les veel aandacht besteed aan zaken die leerlingen moeilijk vonden tijdens de afgelopen examenperiode. Iedere leerling krijgt ook een door de RuG ontwikkelde syllabus met uitleg en opgaven. 
 
Tot vrijdag 17 juni 13.00 uur kunnen leerlingen zich inschrijven voor een herexamentraining.
 
© Nationale Onderwijsgids