Normal_10842

AMERSFOORT - Basisschool de Windroos in Amersfoort heeft een orginele manier gevonden om geld in te zamelen voor de kankerbestrijding. De school gaat namelijk de vrouwelijke leerkrachten 'veilen', zo meldt DeStadAmersfoort.nl. Iedereen is welkom om op de leraressen te bieden. De juffen bieden uiteenlopende uitstapjes aan; een hardloopclinic, een middagje opassen, samen naar het museum, en leren koken.

Met het opgehaalde geld gaat leraar Leo Oosterhof de Alpe d'Huez beklimmen. Dat is een jaarlijks terugkerend evenement dat georganiseerd wordt door diverse stichtingen en bedrijven die zich inzetten voor kanker. De deelnemers moeten hierbij de berg in teamverband beklimmen. Het geld van dat evenement komt ten goede aan de kankerbestrijding.

Naast de veiling worden er deze week diverse workshops voor leerlingen georganiseerd. Professionals, ouders, buurtbewoners en sportverenigingen steken de handen uit de mouwen om een week lang leuke workshops aan te kunnen bieden. Leerlingen van de basisschool zijn vorige week al begonnen met het inzamelen van geld. In totaal hebben de leerlingen al 920 euro bij elkaar gekregen.

© Nationale Onderwijsgids / Henk Zuidema