Normal_7543

HAARLEM - Vandaag reikt het Europees Platform de jaarlijkse eTwinningprijs uit voor het beste eTwinningproject van het jaar 2011. eTwinning is de online community voor scholen die Europese samenwerking stimuleert met behulp van ict.

De prijs ‘Project van het jaar' wordt toegekend aan drie scholen in drie categorieën: ‘4 tot en met 12 jaar', ‘13 tot en met 20 jaar' en ‘eTwinning binnen een Comenius Schoolpartnerschap'. De scholen winnen een geldbedrag voor ict-materialen en de leerlingen een ludieke prijs gesponsord door SMART.

In de categorie ‘4 tot en met 12 jaar' is de prijs toegekend aan Basisschool Kruisstraat in Rosmalen die het Teddy Bear Project uitvoerde met kleuters. Ondanks het reeds beproefde concept, was de uitvoering volgens de jury uitmuntend.

Het CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland heeft de prijs in de categorie ‘13 tot en met 20 jaar' gekregen voor het project Why you shouldn't start smoking. De jury smulde van de originaliteit van het laagdrempelige onderwerp en de uitvoering: voor het vak biologie op een vmbo-afdeling uitgevoerd door een zeer actieve eTwinningdocent.

Dit jaar is er een extra prijs toegekend aan de school die eTwinning gebruikte in een Comenius Schoolpartnerschap. Deze prijs is toegekend aan OBS de Opslach in Franeker voor Intercultural Dialogue through Fairy Tales, Drama and Art. Een groot partnerschap door 35 scholen uit 33 Europese landen die door een strakke planning originele resultaten boekten en intensief gebruikmaakten van eTwinning binnen het partnerschap.

Alle drie de projecten maakten gebruik van verschillende ict-middelen. Bovendien heeft de jury goed gelet op de mate van de betrokkenheid van de leerlingen bij het project. De leerlingen worden dan ook uitgenodigd voor de prijsuitreiking.

Via www.etwinning.net vinden meer dan 130.000 leraren uit Europa elkaar en werken hun leerlingen samen met behulp van ict. De community is bedoeld voor iedereen die les geeft aan leerlingen van 4 tot en met 20 jaar.

Het doel van de projecten is: het opdoen van internationale ervaring, het stimuleren van ict-vaardigheden én het uitvoeren van verplichte lesstof op een inspirerende manier.

© Nationale Onderwijsgids