Normal_7542

GRONINGEN - Vijf oktober is traditioneel de internationale Dag van de Leraar. Sinds 1994 worden docenten wereldwijd op deze dag in het zonnetje gezet voor het bijzondere werk dat ze verrichten.

In het kader van de Dag van de Leraar kunnen gebruikers van de social media-website Twitter op een leuke manier een favoriete (oud-) leraar bedanken.

Iedereen heeft wel een docent gehad die een belangrijke rol heeft gespeeld in zijn of haar schooltijd. Iemand die ze vaak aan het lachen maakte, of tijd vrijmaakte voor persoonlijke problemen of extra steun bij een moeilijke overhoring of tentamen bood.

Hoe het werkt
Schrijf een bericht waarin de leraar bedankt wordt en plaats er de volgende hashtag achter: #bedankjeleraar. Iedereen die op de hashtag klikt, krijgt het dankwoord te zien. Wie weet kijkt de docent in kwestie ook mee.

Een overzicht van alle bedankjes is hier te vinden. Bekijk hier de videoboodschap van minister Marja van Bijsterveldt van Onderwijs over de actie.

Jammer genoeg maken volgens Social Networking Nederland docenten nog maar relatief weinig gebruik van Twitter, maar wellicht dat deze actie daar verandering in brengt. 

© Nationale Onderwijsgids