Normal_7486

UTRECHT - De gemeente Utrecht, de Utrechtse schoolbesturen en partners in jeugdzorg en onderwijs gaan intensief samenwerken op het gebied van jeugd, zorg en passend onderwijs.

Tijdens de Nationale Onderwijsweek lichten gemeente en schoolbesturen op de Utrechtse 'Conferentie jeugd, zorg en passend onderwijs' op 3 oktober toe hoe zij deze samenwerking zien.

Zij gaan hierover ook in gesprek met professionals en bestuurders. Minister Marja van Bijsterveldt (OCW), Rinda den Besten (wethouder Jeugd en voorzitter stuurgroep Jeugd en Zorg) en Jeroen Kreijkamp (wethouder Onderwijs) zijn aanwezig.

Jeugdzorg en passend onderwijs
Het kabinet heeft voor de komende jaren twee ingrijpende wijzigingen aangekondigd, die grote gevolgen hebben voor de zorg aan kinderen en gezinnen. Dit zijn de overheveling van de jeugdzorg van provincie naar gemeenten en de invoering van het 'passend onderwijs', waarbij scholen de plicht hebben een passende onderwijsplek te bieden aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben.

De gemeente Utrecht ziet de overheveling van de jeugdzorg als een grote kans om de zorg voor kinderen en ouders te verbeteren en te verbinden met passend onderwijs. Doel is dat de Utrechtse jeugd veilig en gezond kan opgroeien en zich goed kan ontwikkelen.

© Nationale Onderwijsgids