Normal_5800

De meeste ouders vinden vooral persoonlijke aandacht voor hun kind op school belangrijk. Dat blijkt uit de positieve verhalen die zij meldden tijdens de actieweek ‘Dit gaat goed op school'.

De actieweek werd georganiseerd door 5010, de landelijke informatie- en adviesdienst voor ouders. Donderdag 12 mei wordt een bloemlezing van de verhalen aangeboden aan minister Marja van Bijsterveldt.

De actieweek ‘Dit gaat goed op school!', vond plaats van 21 tot en met 25 maart 2011. Veel ouders belden tijdens de actieweek om te vertellen over hun positieve ervaringen met de school van hun kind.

Vier scholen kregen van 5010 een eervolle vermelding. Het betreft De Stijgbeugel in Arnhem, de Zuidwester in Tilburg, Scholengemeenschap Reggesteijn in Rijssen en de Dubbeldekker in Hilversum. De verhalen van deze eervolle vermeldingen en van de overige bellers tijdens de actieweek zijn te lezen op www.5010.nl.

De ouders gaven in hun verhalen aan dat zij tevreden zijn als er op school persoonlijke aandacht is voor hun kind. En wanneer school hen tijdig informeert als het niet goed gaat met het kind.

Ouders zijn enthousiast over scholen met een goed pedagogisch klimaat en waar leerkrachten en directie openstaan voor de inbreng van ouders. Veel ouders waarderen de leerkracht die extra aandacht en begeleiding aan de leerlingen geeft. Daar ontstaat een vruchtbare bodem voor onderwijskwaliteit.