Normal_5565

Scholen en lerarenteams binnen scholen die een uitstekend leerklimaat creëren om (verder) te professionaliseren op de werkplek maken kans op de Jos van Kemenade Award.

Deze prijs wordt door het Ruud de Moor Centrum (RdMC) van de Open Universiteit dit jaar voor de derde keer uitgereikt. De aanmeldingstermijn sluit op 17 juni 2011.

Alle scholen en lerarenteams in het po, vo, mbo, hbo of de lerarenopleidingen kunnen meedingen naar de Jos van Kemenade Award. Zij kunnen ook worden voorgedragen door deskundigen uit het onderwijsveld.

De jury beoordeelt de inzendingen op innovatief karakter, de overdraagbaar- en duurzaamheid van de resultaten en de inzetbaarheid in de dagelijkse schoolpraktijk. Positief beoordeelde projecten worden verfilmd.

Deze videoproducties worden geplaatst op een actiesite waarop het publiek kan stemmen op zijn/haar favoriete project. Het publieksoordeel weegt mee in de jurybeoordeling.

Prijzen
Per onderwijssector wordt een winnaar uitgeroepen. Het meest innovatieve project (over alle onderwijssectoren heen) ontvangt de bronzen wisselsculptuur. Jos van Kemenade, oud-minister van onderwijs, reikt zelf de prijzen uit.

Voor de winnende scholen organiseert het RdMC een interactief, op maat gesneden congres in het kader van professionaliseren ter waarde van 15.000 euro.

Klik hier voor meer informatie.