Normal_5530

Het stadshart van Almere staat op 5 oktober in het teken van onderwijs. Die dag bezoeken ruim 4.000 leraren en onderwijsondersteunend personeel de Onderwijsdag Almere, een interactieve studiedag voor het onderwijs, zo meldt de Almare.

De Onderwijsdag Almere wordt op dezelfde dag georganiseerd als de landelijke Dag van de Leraar is. Tijdens deze studiedag hebben de kinderen vrij en werkt het onderwijspersoneel aan het vergroten en verbreden van hun kennis.

Medewerkers uit het Almeerse onderwijs volgen in het stadshart workshops en lezingen die betrekking hebben op uiteenlopende onderwerpen. In totaal zullen er zeventig onderwijsinhoudelijke workshops zijn.

Ook staat er een 'Onderwijsdag Almere markt' op het programma. Dit is een markt met vier straten, die elk een eigen thema en invalshoek hebben. Zo is er een onderwijsinhoudelijke straat en een straat voor de sociale partners, werkgevers, vakbonden, UWV, ministerie, overheden en Unesco.

Ook komt er een commerciële straat voor (onderwijs-)bedrijven en ZZP-ers. Om de dag toegankelijk te houden is er ook gekozen voor een amusementsstraat met optredens, wereldrecords, theater, dans en muziek

Er vinden workshops en activiteiten plaats in de Kunstlinie, het stadhuis, scholengemeenschap Echnaton en de Hogeschool Windesheim.

Het initiatief komt vanuit het onderwijsveld zelf en heeft steun gekregen van de grote schoolbesturen van Almere. Amarantis, ASG, Prisma, Pabo-Almere en ROC participeren hierin.