Advocaten en juristen die zich intensief met onderwijsrecht bezighouden richten een vereniging op. De VARO, Vereniging van Advocaten en Rechtsbijstandsverleners in het Onderwijs, wil de kwaliteit van alle juristen die zich professioneel met onderwijsrecht bezighouden verhogen.

"Het onderwijsrecht staat steeds meer in de belangstelling. Het is veelomvattend, het raakt een groot aantal rechtsgebieden. Onze op de dagelijkse praktijk gerichte vereniging voorziet in de behoefte van advocaten en juristen om met elkaar te sparren over actuele onderwerpen", zegt Jacques Dijkgraaf, de voorzitter van de VARO.

Dijkgraaf verwacht zo'n zestig tot tachtig leden te kunnen inschrijven. "Wij richten ons uitdrukkelijk niet alleen op advocaten. Wij willen de kennis over onderwijsrecht van advocaten en professionele rechtshulpverleners bij onderwijsinstellingen en belangenorganisaties bundelen", aldus de voorzitter.

De VARO komt voort uit het platform voor onderwijsrechtjuristen van de Nederlandse Vereniging voor Onderwijsrecht (NVOR). De NVOR richt zich op de wetenschappelijke bestudering van het onderwijsrecht. De VARO beoogt de band tussen de praktijk en de wetenschap te versterken.

De afgelopen twee jaar werden de bijeenkomsten van het platform, waar kennis wordt gedeeld en actuele praktijkcases worden besproken, goed bezocht. Alle onderwijsrechtprofessionals die zijn afgestudeerd zijn in Nederlands recht , die lid zijn van de NVOR en die een professionele rechtshulppraktijk voeren waarvan een relevant aantal zaken het onderwijsrecht betreffen, kunnen lid worden van de VARO.

De VARO gaat, in samenwerking met de NVOR, ook scholing en opleiding in onderwijsrecht verzorgen. Voor 2011 staan drie bijeenkomsten op het programma: over arbeidsrecht, over de rechten van leerlingen, ouders en studenten en over medezeggenschap en bekostiging.

(via nieuwsbank.nl)