Op diverse scholen en instituten worden bruikbare elementen uit de talloze vechtkunsten ingezet om het gedrag van kinderen en van volwassenen positief te beïnvloeden. Tijdens het symposium ‘Ontmoeting op de mat' op 2 november, krijgen deelnemers inzichten in het toepassen van principes uit de vechtsport.

Professionals kunnen bijvoorbeeld kickboksen gebruiken om meer zicht te krijgen op de manier waarop iemand communiceert. Of zij kunnen judo inzetten om iemand steviger op de benen te laten staan en zichzelf te leren bevrijden uit een benarde positie. Juist door inzet van vechtsport is het mogelijk om kinderen en volwassenen meer respect voor elkaar en voor hun omgeving te laten krijgen.

Inzet principes vechtsport
Het aanbieden van een vechtsport alleen is niet voldoende. Het is vooral de wijze waarop principes uit de vechtsport worden ingezet wat uiteindelijk maakt of het succesvol zal zijn. De docent en zijn keuzes staan centraal en vanuit dit perspectief organiseert de School of Human Movement & Sports van Windesheim (Calo) deze studiedag.

Programma en doelgroep
Diverse experts verzorgen een workshop en laten zien hoe zij elementen uit de vechtsport gebruiken om gedrag positief te beïnvloeden. Het symposium is bedoeld voor docenten lichamelijke opvoeding, psychomotore therapeuten (PMT), docenten en studenten van Academies Lichamelijke Opvoeding (ALO's) en trainers.

Praktische informatie
Het symposium vindt plaats bij de School of Human Movement & Sports op Windeheim te Zwolle, op dinsdag 2 november van 9.30 tot 15.30 uur. De kosten bedragen € 125,- per persoon. Deelnemers kunnen zich inschrijven via de website: www.windesheim.nl/agenda.