Het Wikiwijs-programma ontving donderdag 14 oktober tijdens het congres Burger bewust de eParticipatie Award 2010. Wikiwijs is een webplatform waar docenten leermateriaal kunnen zoeken, gebruiken, maken en delen. ‘Dit is een prachtige waardering voor alle docenten die een platform als Wikiwijs mogelijk maken.' zei Ronald Huizer, programmamanager Wikiwijs, bij de in ontvangstneming van de prijs.


De jury van de eParticipatie Award roemde Wikiwijs onder meer omdat wikiwijs.nl ‘het gebruik en hergebruik van open leermiddelen op een uitermate relevante en nuttige manier bevordert, door maximaal gebruik te maken van de mogelijkheden van Web 2.0 en Open Data principes'.

Omdat de Open Universiteit en Kennisnet op initiatief van het ministerie van OCW Wikiwijs (verder) ontwikkelen, was Wikiwijs één van de vijf genomineerden in de categorie Overheid. De eParticipatie Award van Burgerlink is een erkenning voor de getoonde inzet van burgers en overheden om digitale middelen voor burgerbetrokkenheid te gebruiken. 500 initiatieven kwamen in aanmerking voor een nominatie.