Een Amerikaanse leraar op een middelbare school in de stad Nashville in de staat Tennessee is compleet door het lint gegaan, zo melden diverse Amerikaanse media.

Donald Wood verloor de controle over zichzelf tijdens een wiskundeles op vrijdagmiddag. De klas wilde maar niet stil worden, waarop Wood begon te schreeuwen dat de leerlingen hun mond moesten houden.

De klas lachte hem echter uit, waarop Wood met het meubilair begon te smijten. Hij gooide twee tafels om en sloeg een metalen prullenbak hard tegen de grond. Nadat hij een stoel door een raam had gegooid, verlieten de leerlingen in paniek het klaslokaal.

Wood werd door twee agenten, 'school resource officers, in de handboeien gezet en afgevoerd. Uiteindelijk werd hij op een brancard naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis vervoerd.

De rector van de McGavock High School, Robbin Wall, zei dat ze in haar 32 jaar in het onderwijs nog nooit zoiets had meegemaakt. Door middel van een telefoontje werden de ouders op de hoogte gesteld van de zenuwinzinking van Wood.

Een leerling legde de uitbarsting van Wood vast op video. Klik hier om de video te bekijken.

© Nationale Onderwijsgids