Justitie in België heeft het lichaam van André Cornet (58) teruggevonden, een voormalige juwelier uit Braives die al sinds 17 juni vermist was, zo meldt Het Nieuwsblad.

De politie vermoedt dat zijn echtgenote Rita B., een lerares in een basisschooltje, twee huurmoordenaars op hem afstuurde.

Het gerecht kon het lichaam woensdag opgraven in een bos in Seraing, waar hij wellicht al sinds 17 juni begraven lag. De voormalige juwelier werd niet meer teruggezien sinds hij die dag in zijn auto thuis vertrok. Zijn wagen werd enkele dagen later in Blankenberge teruggevonden, met bloedsporen in de koffer.

De speurders die zijn verdwijning onderzochten, kregen van kennissen te horen dat Cornet ruzie had met zijn echtgenote Rita B. Hij zou verteld hebben dat hij wilde scheiden, en zij was bang geworden dat ze het huis in Braives zou verliezen.

Rita B., lerares in een basisschooltje in Grâce-Hollogne, zit al sinds 2 augustus in de cel. Het gerecht ontdekte dat ze via een bevriende restauranthouder twee huurmoordenaars uit Bastenaken aansprak.

Het duo ontvoerde haar man, schoot hem een kogel door het hoofd, en begroef zijn lichaam in het bos. De vrouw blijft alles ontkennen, en zegt nu dat het duo haar man tegen haar wil in ontvoerde.