De Van Dale-website geeft gratis toegang tot zo'n 171.000 verklaringen van Nederlandse woorden en vertalingen van en naar het Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees en Zweeds. Deze betrouwbare bron is bovendien extra gemakkelijk te raadplegen via de nieuwe Van Dale Woordenboekwidgets.

Gratis woordenboeken
Even de spelling van een woord controleren of opzoeken wat een woord betekent, was al jaren mogelijk via de Van Dale-website. Sinds kort biedt Van Dale ook de mogelijkheid om via haar website vertalingen op te zoeken. Hierbij valt een uniek kenmerk direct op: bij vertalingen van zelfstandige naamwoorden worden de lidwoorden getoond, wat vooral bij het schrijven van teksten van pas komt.

Twee widgets
Om op zoveel mogelijk plekken optimaal van de gratis woordenboeken van Van Dale gebruik te kunnen maken, zijn 2 aparte widgets ontwikkeld. Een voor op het bureaublad van computers en een voor op websites.

De bureaubladversie is o.a. te downloaden voor Windows en voor Apple. Resultaten van een zoekactie worden binnen het kleine programmaatje getoond. De website-versie van de Van Dale Woordenboekwidget wordt door het kopiëren en knippen van een stukje code eenvoudig in websites opgenomen.

Gratis downloaden
De Van Dale Woordenboekwidgets zijn gratis te downloaden via www.vandale.nl/widgets.