In opdracht van het ministerie van OCW geeft FORUM, Instituut voor Multiculturele Vraagstukken, kosteloze ondersteuning aan basisscholen in het versterken van de ouderbetrokkenheid, zo meldt BredeSchool.nl.

Het project PAOO-II richt zich op 40 basisscholen verspreid over het land met minimaal 50 procent gewichtenleerlingen. Het project wordt uitgevoerd vanuit de overtuiging dat een sterke betrokkenheid van ouders bij de schoolloopbaan van hun kinderen een positieve invloed heeft op hun motivatie en hun leerprestaties.

Scholen blijken behoefte te hebben aan ondersteuning bij het verbeteren van de samenwerking met ouders. FORUM heeft een team van professionele adviseurs om hier samen met de school aan te werken. De adviseurs van PAOO-II bieden ondersteuning op maat, in de vorm van beleidsadviezen, deskundigheidsbevordering, trainingen voor ouders en leerkrachten en zelfs via trajecten waarin visie, beleid en aanpak integraal worden opgepakt.

De precieze vorm wordt in overleg vastgesteld. Voor de school zijn er geen kosten verbonden aan de ondersteuning. Voor meer informatie over FORUM, kijk op www.forum.nl