HAN-studenten samen met docent half uur vast in de lift

Een groep studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) zat dinsdagavond vast in de lift. De studenten waren samen met hun docent onderweg naar het college, toen Arnhem plotseling werd getroffen door een stroomstoring. Het toeval wil dat het om een groep studenten ging van de opleiding Master Engineering Systems. Dat meldt Omroep Gelderland. 

Docent Joke vertelt op Radio Gelderland dat het allemaal spannender klinkt dan dat het was. Ze heeft dan ook haar college gegeven in de lift zelf, dat kon uiteindelijk makkelijk want ze zaten in totaal met vijf personen vast.

Geen claustrofobie 

Gelukkig was er niemand in de groep met claustrofobie. “We zaten daar allemaal heel relaxed. Er werd nog gevraagd of er iemand toevallig een pak kaarten bij zich had”, aldus Joke. Uiteindelijk werd de groep na een half uur bevrijd door de brandweer.

Aan Joke is ooit weleens gevraagd of de lift voor een oefening niet eens stopgezet kon worden. Daar ging ze vervolgens niet op in ‘omdat mensen er vast niet blij van worden als ze vast komen te zitten’. “En dan gebeurt het opeens spontaan.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk