Logo_python

Niet iedereen is fan van e-learning, om de bekende redenen:

  • Voor je het weet zit je lang vast aan een abonnement dat je nauwelijks gebruikt
  • Als je iets niet snapt kun je je vraag niet direct aan een docent stellen
  • Als het programma jou niet precies past, leer je veel onnodige zaken

Er zijn vast meer redenen te bedenken, en daarom zijn klassikale trainingen nog altijd populair in Nederland. Op het vlak van programmeertalen is het echter lastig om door de wirwar van e-learning aanbiedingen heen te komen.

In dit artikel maken we daarom een vergelijking tussen verschillende klassikale en Nederlandstalige Python cursussen.

 

Vergelijking van 4 aanbieders van klassikale Python cursussen (Nederlands gesproken)

1.   Python cursus voor data science van Data Science Partners

De kosten voor deze 2-daagse opleiding zijn €950 en de training vindt plaats in Utrecht. De training is ook in-company te organiseren. De inhoud van de training richt zich op het vakgebied data science en hoe je Python hiervoor kunt inzetten. De inhoud van deze training is uitdagend en volledig. Minimaal een afgeronde HBO opleiding is een vereiste.

Meer informatie

2.   Python cursus van Global Training

De kosten voor deze 5-daagse training zijn €2299 en de training is op erg veel plaatsen ingepland. Dit betekent over het algemeen dat de training door zal gaan op de locatie waar de meeste inschrijvingen zijn binnengekomen. Overige deelnemers zal worden gevraagd of zij ook naar die locatie komen.

Meer informatie

3.   Python programmeren voor beginnende programmeurs van CLS TRAININGEN

De kosten voor deze 4-daagse opleiding zijn €1725 en de opleiding vindt plaats in Amsterdam, Apeldoorn, en Rotterdam. Ook dit is een algemene training waarin je leert programmeren met Python waar geen specifieke focus wordt aangebracht.

Meer informatie

4.   Cursus Python programmeren basis van LearnIT

De kosten voor deze 3-daagse opleiding zijn €1650 en de training wordt door heel Nederland heen georganiseerd. Deze training biedt een algemene introductie in programmeren in Python, dus geen specifieke focus op bijvoorbeeld data analyse met Python.

Meer informatie

Conclusie 

Onze conclusie is dat het een beetje ligt aan wat je zoekt. De kosten voor de opleidingen liggen niet extreem ver uit elkaar, dus let vooral op waar je Python voor in wilt gaan zetten en bekijk welk programma daar het beste op aansluit. Het programma van Data Science Partners is voor een tweedaagse erg volledig en daarom vooral geschikt voor de snelle leerling. Als je dat bij kunt benen is het wel waar voor je geld.