Coöperatie Examens MBO is klaar voor actie: scholen, meld je aan

De Coöperatie Examens MBO, opgericht in november 2019, is er klaar voor om eigen rekenexamens te gaan maken voor het mbo. De organisatie roept daarom alle mbo-scholen op zich aan te sluiten. Dit meldt de MBO Raad.

Sinds het ministerie van Onderwijs de centrale rekenexamens heeft afgeschaft, ontstond vanuit de mbo-scholen de gezamenlijke behoefte aan landelijke, gelijkwaardige en vergelijkbare rekenexamens van en voor het mbo. De beschikbare methodes waren niet goed toegespitst op mbo-studenten, onder andere vanwege het taalgebruik. Daarom werd besloten de generieke rekenexamens samen zelf te gaan ontwikkelen. In de Algemene Vergadering (AV) van de MBO Raad in november 2019 werd de Coöperatie Examens MBO opgericht.
 
“Nooit eerder hadden we zoveel invloed op de rekenexamens. Voor scholen is het nu verstandig om aan te sluiten bij de Coöperatie Examens MBO om zo inzicht te krijgen in de voorbeeldexamens en daarop het rekenonderwijs te gaan vormgeven. Met 60 scholen kunnen we het rekenonderwijs beter maken dan het ooit geweest is, aldus Rianne van der Meij, bestuurslid van de MBO Raad en betrokken bij de coöperatie.
 
Meer informatie is te vinden op de site van www. examensmbo.nl
 
Door: Nationale Onderwijsgids