Enschede wil dat scholen ouders oproepen om kind thuis te houden tijdens rellen

De burgemeester van Enschede heeft alle middelbare scholen en het ROC van Twente gevraagd om de ouders van de leerlingen op te roepen om hun kinderen thuis te houden en de avondklok te respecteren. Tijdens de rellen van de afgelopen dagen waren er namelijk opvallend veel scholieren op straat. Dit meldt Tubantia.

Bij de rellen zondagavond in Enschede bleken opvallend veel tieners op straat te zijn. Daarbij werden winkelruiten ingegooid en is het ziekenhuis MST belaagd. De Enschedese burgemeester wil een nieuwe escalatie voorkomen en vraagt daarom de schooldirecties een beroep te doen op de ouders om hun verantwoordelijkheid te nemen. 
 
Volgens de burgemeester heeft hij oproepen tot rellen onder ogen gehad die specifiek aan scholieren waren gericht. Een woordvoerder van de gemeente Enschede zegt in Tubantia dat niet duidelijk is of de jongeren bewust zijn geworven zodat volwassenen makkelijker kunnen rellen, maar  “we weten wel zeker dat de harde kern die uit is op rellen het altijd prettig vindt als zoveel mogelijk mensen de politie voor de voeten lopen.”
 
Onder andere het Bonhoeffer College in Enschede heeft gehoor gegeven aan de oproep.
 
Door: Nationale Onderwijsgids