Ruim de helft van de middelbare scholen meldde een coronabesmetting

Uit onderzoek van Nieuwsuur blijkt dat er sinds augustus op ruim de helft van de Nederlandse middelbare scholen minimaal één coronabesmetting is gemeld. Het gaat om 342 scholen. Hiervan zijn er 44 met meer dan tien besmettingen. Dat blijkt uit een inventarisatie van Nieuwsuur en BD Dataplan, zo meldt NOS.

Nederland telt 648 middelbare scholen. Uit interne en openbare bronnen van scholen blijkt dat er minstens 342 scholen zijn die en coronabesmetting hebben of hebben gehad. 44 scholen hebben meer dan 10 besmettingen gemeld en zeven scholen zijn tijdelijk gesloten vanwege een corona-uitbraak.
 
Ruim 80 procent van de leraren geeft in een recente peiling van LIA aan zich ernstige zorgen te maken over de werksituatie. Door volle klassen is het lastig 1,5 meter afstand te bewaren en leerlingen zouden laks omspringen met het dwingende mondkapjesadvies.
 
Toch blijken docenten en ander onderwijspersoneel niet vaker besmet te zijn dan andere (beroeps)groepen. Van de mensen in het onderwijs die zich lieten testen, werd 10,3 procent positief bevonden. Het landelijke percentage ligt op 13,8 procent.
 
Door: Nationale Onderwijsgids