Vmbo-school gaat over op alleen online lessen voor theoretische vakken

Wat moet je doen als school wanneer steeds opnieuw leerlingen en docenten niet aanwezig kunnen zijn vanwege coronagerelateerde klachten? Vmbo-school ’t Venster in Arnhem is het gepuzzel met het schoolrooster zat en gaat alle theoretische lessen alleen online aanbieden. Dit meldt De Gelderlander.

Dat betekent dat talen, zoals Nederlands en Engels, maar ook wiskunde, geschiedenis en biologie allemaal online te volgen zijn voor de leerlingen. Alleen de praktische vakken en de mentorlessen worden nog fysiek gegeven. Leerlingen mogen wel op school komen als zij geen klachten hebben, maar volgen deze lessen dan alsnog online. Hetzelfde geldt voor de docenten. 
 
Volgens schooldirecteur Ramona Stael heeft niemand van de vmbo-school op dit moment corona, maar zijn er heel veel leerlingen en docenten die thuis moeten blijven vanwege besmette huisgenoten of omdat zij wachten op een testuitslag. Hierdoor moest de school elke dag weer flink puzzelen om het rooster nog enigszins passend te maken. Door nu de theoretische vakken online te geven, wordt er rust en duidelijkheid gecreëerd.
 
Door: Nationale Onderwijsgids