Hbo-docent Anouk Glaudemans wint Heel Holland Bakt

Anouk Glaudemans, hbo-docent Sociale Studies aan de Avans Hogeschool, heeft de zevende editie van Heel Holland bakt gewonnen. In de finale versloeg de winnares haar concurrenten en medefinalisten Jeanette en Esther. Juryleden meester patissier Robèrt van Beckhoven en culinair publicist Janny van der Heijden wezen haar unaniem aan tot Nederlands meest getalenteerde thuisbakker.  Anouk werd dit seizoen al drie keer tot meesterbakker uitgeroepen.

Acht weken lang streden de bakkers om een plek in de finale, maar het was Anouk die in het negende weekend als winnaar met de taartstolp de tent uitliep. Dat ze haar vriendenkring en studenten niets kon vertellen over haar deelname, vond ze moeilijk. “Ik kon mijn ervaringen alleen thuis met de familie delen, zij hadden een geheimhouding getekend. En de directie op mijn school, maar verder wist niemand dat ik meedeed. Dat werd pas in december bekend op televisie."

De reacties op haar overwinning zijn overweldigend, zegt Anouk. "Veel studenten en oud-studenten kijken Heel Holland Bakt of zijn het speciaal gaan volgen. Er komen allemaal felicitaties en lieve berichtjes binnen. Sommige studenten maken zich zorgen en vrezen dat ik een carrièreswitch overweeg."
 

Heel Holland Bakt

Heel Holland Bakt is de Nederlandse versie van de Britse kijkcijferhit The Great British Bake Off. Wekelijk trokken de uitzendingen enkele miljoenen kijkers. Vorige week zondagavond zagen 3,2 miljoen mensen hoe Jeanette, Esther en Anouk zich plaatsten voor de finale. Samen met uitgesteld kijken scoorde de halve finale bijna 3,6 miljoen kijkers.

Omroep MAX gaat binnenkort ook een juniorversie maken waarin kinderen het tegen elkaar opnemen. De juniorversie zal worden uitgezonden op NPO 3.

Door: ANP