Normal_tablet__boeken__onderwijs__klas__bureau__school

Het lerarentekort gaat niet opgelost worden zolang er geen oog is voor het tekort aan schoolleiders. Dat meldt de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS). 

Volgens AVS-lid Judith Sliedrecht is het tekort aan schoolleiders enigszins ondergesneeuwd, omdat de groep naar verhouding kleiner is dan het aantal leraren. Dat neemt niet weg dat de werkdruk zeer hoog is, en de waardering zeer laag. Dit hoeft niet alleen met geld opgelost te worden. “We willen waardering voor de sector, en dan gaat het ook om ondersteunend personeel,” zegt ze tegen BNR Nieuwsradio.
 
Gisteren vroeg de onderwijssector nog eens 423 miljoen euro van het kabinet. Het is naar eigen zeggen een noodpakket voor 2020 waarmee de werkdruk en het lerarentekort verder aangepakt kan worden. Ze kregen echter nul op het rekest van premier Rutte en onderwijsminister Slob.
 

Staking gaat door

“Het is goed dat minister-president Rutte en minister Slob de problemen in het onderwijs en zeker ook voor schoolleiders erkennen. Er zijn echter nog geen concrete toezeggingen gedaan, dus de staking op 6 november gaat gewoon door”, aldus de AVS.
 
Door: Nationale Onderwijsgids