Normal_computer_computerles_kinderen_digi

Het lerarentekort wordt steeds nijpender. Vooral in de tekortvakken Duits, Frans, wiskunde, scheikunde en natuurkunde zoeken scholen gekwalificeerde docenten. Toch zijn de verschillen per regio groot. Het bedrijf Like2Teach springt hier op in door vraag en aanbod bij elkaar te brengen via afstandsonderwijs. Dit meldt Like2Teach.

De oprichters van Like2Teach stellen dat er eigenlijk geen tekort is aan leraren. “Ze wonen alleen niet in het postcodegebied van de scholen met het tekort”. Met de inzet van moderne ict kunnen leraren worden benut die buiten het postcodegebied van een school wonen. “We hebben nu al natuurkundeleraren uit Groningen en Friesland, die zich melden. Op afstand kunnen die prima ingezet worden in de Randstad.”  
 
Like2Teach richt in eerste instantie op de zogenoemde tekortvakken: Duits, Frans, wiskunde, scheikunde en natuurkunde. Als scholen hun ict-infrastructuur op orde hebben, zijn ze in principe ook klaar voor afstandsonderwijs. Meerdere scholen hebben interesse getoond, zoals Da Vinci College Lammenschans: “We worden uitgedaagd om onze processen te digitaliseren. (…) Met deze manier van onderwijs leren leerlingen om 21e-eeuwse vaardigheden in te zetten en te ontwikkelen die hen helpen als burger en werknemer in de maatschappij van vandaag en morgen.” Like2Teach hoopt nu ook meer leraren enthousiast te maken voor hun visie, zodat vraag en aanbod op elkaar aan gaan sluiten.
 
Door: Nationale Onderwijsgids