Normal_samen__afspraak

De Universitaire Pabo van Amsterdam (UPvA) heeft een Comenius Senior Fellow-beurs van 100.000 euro gekregen voor een project waarin eerste- en tweedejaarsstudenten nieuwe kennis opdoen via uitwisseling met mensen uit verschillende etnische, culturele en religieuze groepen. Deze kennis kunnen de studenten weer toepassen in hun klas. Dit meldt de UvA.

Het project moet de leraren in spé, die vaak afkomstig zijn uit een mono-culturele samenleving buiten Amsterdam, kennis laten maken met mensen uit verschillende groepen en achtergronden in de stad. Door duurzame relaties met hen op te bouwen, leer je hen echt kennen en ben je onderdeel van die groep, is het idee. Deze kennis kunnen de studenten inzetten bij de leerlingen in de klas. Ze bouwen een betere band op met de leerlingen, wat weer een positieve weerslag heeft op de schoolprestaties.
 
Voor het project is gekozen voor de groep mensen met een Afro-Nederlandse achtergrond. Een willekeurige keuze, maar voor de Comenius Senior Fellow-beurs moest het project ingekaderd worden. Met de beurs van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek kunnen onderwijsprofessionals een innovatie of verbetering binnen hun eigen opleiding doorvoeren.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids