Normal_cyber__hack__computer__internet

Een docent van het Stedelijk Gymnasium in Breda die in beeld kwam nadat er over de reünie van de school een dreigmail binnenkwam, wordt niet langer gezien als verdachte. Er blijkt sprake te zijn van een dwaalspoor. De politie benadrukt dat de man niets met de zaak te maken heeft. Dat meldt BN DeStem.

Tijdens het onderzoek leidde het spoor naar de woning van de docent. Toen de politie daar laptops en telefoons onderzocht, werd er niets verdacht gevonden. "De man is pertinent geen verdachte", zegt politiewoordvoerder Rob Luijten. Waarom de docent toch in beeld was bij het onderzoek, is niet bekendgemaakt. Volgens de politie zou er daardoor te veel informatie over de daadwerkelijke dader op straat komen te liggen.

De school in Breda kreeg afgelopen 1 oktober een dreigmail binnen over de reünie die gepland stond voor 7 oktober. Er werd meteen actie ondernomen. Rector Pieter Breuer zegt dat één regel in de mail aanleiding was om de politie in te schakelen. Vervolgens werden er verregaande maatregelen getroffen voor de veiligheid. De reünie is uiteindelijk na intern overleg niet doorgegaan. 

Politiewoordvoerder Luijten zegt dat er momenteel nog geen verdachten zijn. Ook aanhoudingen zijn er nog niet geweest. Er wordt nu volgens hem goed gekeken naar de feiten om tot vorderingen in het onderzoek te komen. Suggereren dat de verdachten binnen de school moeten worden gezocht wil hij dan ook niet. Wel laat Luijten weten dat het onderzoek nog niet is afgerond.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids