Normal_feest__vlaggen__nederland

De leukste meester van het land geeft les op basisschool De Toermalijn in Helmond. Meester Jeroen Hermans won dit jaar de verkiezing van stichting ‘Een 10 voor de juf en meester’. Vorige week werd hij verrast met de titel door zijn leerlingen, burgemeester Elly Blanksma en collega’s. Dat meldt Omroep Brabant.

Dat meester Jeroen tot leukste meester van Nederland is verkozen komt volgens zijn leerlingen vooral door de leuke grapjes die hij tijdens de les maakt. Ook wordt hij geprezen om zijn aandacht voor de kinderen en is hij volgens veel kinderen erg sportief en actief tijdens de gymlessen. De leerlingen van De Toermalijn mogen af en toe zelfs op de computer.

Op de school voor speciaal onderwijs geeft meester Jeroen al tien jaar les aan twee groepen. "Ik vind het mooi om te zien dat leerlingen groeien. Je krijgt er een glimlach of knuffel voor terug. En waardering van ouders”, zo zegt hij.

De meester is erg blij met zijn uitverkiezing, toch heeft ook hij, net als veel andere leerkrachten, afgelopen week gestaakt. "Er zijn stappen te maken ten aanzien van de werkdruk en het loon", zegt hij.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids