Normal_fusie__samenwerking__puzzel__handen

Op vrijdag 24 november 2017 vindt het NVA-AutismeCongres 2017 plaats in het Beatrix Theater Utrecht. Op dit congres is er aandacht voor autisme in alle levensfasen en bij alle intelligentieniveaus vanuit het thema: autisme bij jong & aut. Wetenschappers, professionals en ervaringsdeskundigen komen hier samen om ervaring en kennis te delen met iedereen die te maken heeft met autisme. Dit meldt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA).

Het officiële programma begint om 9.30 uur met een opening door dagvoorzitters Swanet Woldhuis en Jasper Wagteveld. Op het programma staan diverse lezingen van deskundige sprekers, die verdeeld zijn onder drie thema’s: jong & autisme: ontwikkelingsperspectief, volwassen & autisme: emancipatie en participatie en ouder worden met autisme: reflectie & acceptatie. 
 
Gedurende de hele dag kan er een informatiemarkt bezocht worden. De dag wordt rond 15.15 uur afgesloten door de dagvoorzitters, waarbij zij speciale aandacht vragen voor het veertigjarig jubileum van de NVA in 2018.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids