Normal_klas__klaslokaal__kinderen__po__basisonderwijs
Het manifest Vijf voor twaalf, primair onderwijs verdient beter van PO in Actie wordt vandaag aangeboden aan de vaste Kamercommissie. In het manifest pleiten docenten voor een eerlijker salaris en minder werkdruk. Als deze onderwijsverbeteringen niet doorgevoerd worden, is staken onvermijdelijk. Onderwijsorganisaties en onderwijsvakbonden hebben gezamenlijk het manifest ondertekend. Dit meldt Omroep Gelderland.
PO in Actie, de protestbeweging van leraren op Facebook, had het manifest een paar weken geleden online gezet. Hierin pleiten docenten voor een eerlijker salaris en minder werkdruk. Tot de ondertekenaars behoren PO in Actie, PO-Raad, Algemene Vereniging van Schoolleiders (AVS), bonden AOb en CNV en vakorganisatie FvOv. Samen met de vakbonden en werkgeversorganisaties wil de beweging de aankomende tijd één blok vormen richting de politiek.
 
PO in Actie heeft inmiddels ruim 36.000 leerkrachten uit het primair onderwijs achter zich staan. Eind februari begon de Arnhemse basisschoolleraar Paul de Brouwer de Facebookgroep PO in Actie om aandacht te vragen voor de ongelijkheid in salaris van docenten en de hoge werkdruk.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids