Normal_woordenschat__taal__leren__alfabet

Harma Graveland, NT2-docent en coördinator bij de ISK-afdeling van RSG Wolfsbos te Hoogeveen, is afgelopen maandag verkozen tot de beste ISK-docent van het jaar. ISK (Internationale SchakelKlas) wordt steeds meer een begrip in de onderwijswereld. Daarom werd dit jaar, voor de eerste keer binnen het voortgezet onderwijs, de verkiezing 'Beste ISK-docent van het jaar' georganiseerd. De verkiezing is een initiatief van LOWAN, BV NT2 en Bisbee Flexonderwijs. Dat meldt RSG Wolfsbos.

Alle Nederlandse ISK-scholen in het voortgezet onderwijs konden een NT2-ISK-docent voordragen. Deze docenten zijn vervolgens beoordeeld aan de hand van een aantal competenties op het gebied van pedagogiek, didactiek, vakinhoudelijke en organisatorische kennis, samenwerking met collega’s en omgeving en reflectie en ontwikkeling. Daarnaast is er ook een uitgebreide criteriumlijst opgesteld om de docenten goed en objectief te kunnen beoordelen. Alle inzendingen zijn kritisch beoordeeld door de onafhankelijke vakjury bestaande uit Bart Bossers (Coördinator NT2-docentenopleiding VU), Hariëtte Boerboom (LOWAN) en Frieda van den Hout (voorzitter BV NT2).

Afgelopen maandag, tijdens de LOWAN studiedag in Ede, werd Graveland uiteindelijk verkozen tot winnaar. De prijs werd uitgereikt door demissionair staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Sander Dekker. De vakjury noemt Graveland een betrokken en zeer deskundige docent die een veilige leeromgeving creëert voor haar leerlingen. Daarnaast wordt haar lesstijl als motiverend beoordeeld, waarin zij nieuwe werkwijzen of methoden toepast. Bovendien vindt de jury dat Graveland goed contact opbouwt met zowel leerlingen, ouders, docenten als vrijwilligers. 

Graveland zelf noemt haar uitverkiezing een mooie bekroning op haar werk als NT2-docent en coördinator bij de ISK-afdeling van RSG Wolfsbos. Lesgeven geeft haar veel energie. Het belang van de leerlingen staat daarbij steeds voorop, omdat elk kind telt voor Graveland.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids

Lees verder