Normal_normal_leraar_po_vo_schoolklas_school

Woensdagmiddag tekenden onderwijsorganisaties en onderwijsbonden gezamenlijk een manifest van PO in Actie. Hierin roepen zij de politiek op om een eerlijker salaris en minder werkdruk voor leraren in het basisonderwijs vast te leggen in een nieuw regeerakkoord. Als dit niet gebeurt, zullen er acties volgen. Dit meldt de PO-Raad. 

PO in Actie, de protestbeweging van leraren op Facebook, had het manifest vorige week online gezet. Hierin pleiten docenten voor een eerlijker salaris en minder werkdruk. PO in Actie verwachtte hierin de volledige steun van alle vakbonden en de PO-Raad, en dat is gelukt.  Tot de ondertekenaars behoren PO in actie, PO-Raad, Algemene Vereniging van Schoolleiders (AVS), bonden AOb en CNV en vakorganisatie FvOv. Samen met de vakbonden en werkgeversorganisaties wil de beweging de aankomende tijd één blok vormen richting de politiek. 
 
De protestbeweging van leraren op Facebook heeft inmiddels ruim 30.000 leerkrachten uit het primair onderwijs achter zich staan. Eind februari begon de Arnhemse basisschoolleraar Paul de Brouwer de facebookgroep PO in Actie om aandacht te vragen voor de ongelijkheid in salaris van docenten en de hoge werkdruk.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids