Normal_normal_kind_bak_geld
PO in Actie, de protestbeweging van leraren op Facebook, heeft sinds vandaag een manifest online gezet, waarin de docenten pleiten voor een eerlijker salaris en minder werkdruk. Als deze onderwijsverbeteringen niet doorgevoerd worden, is voor PO in Actie staken onvermijdelijk. Dit meldt PO in Actie.
Volgens PO in Actie is het vijf voor twaalf. Wanneer deze doelen (een eerlijk salaris en minder werkdruk) niet naar tevredenheid in het regeerakkoord opgenomen worden, is staken onvermijdelijk, schrijft de protestbeweging. PO in Actie verwacht hierin de volledige steun van alle vakbonden en de PO-Raad. Samen met de vakbonden en werkgeversorganisaties wil de beweging de aankomende tijd één blok vormen richting de politiek. 
 
Eind februari begon de Arnhemse basisschoolleraar Paul de Brouwer de facebookgroep PO in Actie om aandacht te vragen voor de ongelijkheid in salaris van docenten en de hoge werkdruk. Inmiddels zijn er ruim 24 duizend leraren aangesloten. PO in Actie wil een groeiende bewustwording van de ongelijkheid in salaris van docenten bereiken. “We hebben dezelfde opleidingsgraad als een tweedegraadsdocenten in het voortgezet onderwijs en ons beroep is zwaarder door de vele niveauverschillen in de klas, maar we verdienen honderden euro's minder", aldus De Brouwer. Ook moet er vanuit de overheid geïnvesteerd worden in minder werkdruk door kleinere klassen te vormen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids