Normal_vo__klas__scholieren__leerlingen__toets__huiswerk

In september ontvingen alle vmbo-docenten de bundel STUK! Twintig fragmenten om (voor) te lezen. Van vijf boeken die in de bundel zijn opgenomen, zijn in het verleden Jonge Jurylesbrieven verschenen. 2016 Jaar van het Boek heeft deze lesbrieven beschikbaar gesteld voor de vmbo-docenten. Dat meldt 2016 Jaar van het Boek.

De bundel STUK! bevat twintig fragmenten, afkomstig uit boeken die de afgelopen jaren gelezen zijn door BN'ers en leerlingen voor de vmbo-leescampagne De Weddenschap. Ook zijn er tips in te vinden om over deze voorleesfragmenten in gesprek te gaan. Met de nu beschikbaar gestelde lesbrieven van Lijfstraf, Boyd was hier, Hotel de Grote L, Moordvrienden, Honderd uur nacht en het antwoordmodel kunnen de docenten de boeken nog uitgebreider in de klas behandelen. Begin januari wordt een nieuwe set Jonge Jurylesbrieven beschikbaar gesteld.

Veel leerlingen uit het vmbo en mbo moeten geïnspireerd worden om meer te gaan lezen. Dit is dan ook het doel van de (v)mbo-leescampagne. Voor de leescampagne dagen drie BN'ers leerlingen uit in zes maanden tijd drie boeken te lezen. De BN'ers doen dat zelf ook. Dit najaar gaat De Weddenschap weer van start met Daan Boom, Frenk van der Linde en Soundos. Samen lezen zij negen boek.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids