Normal_samenwerking

Het project Versterking medezeggenschap heeft een handreiking gepubliceerd op www.infowms.nl voor het opzetten van een medezeggenschapsraad voor personeel (MRp). De handreiking bevat een duidelijk stappenplan en modellen voor een medezeggenschapsreglement en – statuut en een huishoudelijk reglement.

De modellen zijn in samenwerking met de PO-Raad en de VO-raad ontwikkeld. Daarnaast wordt in de handreiking duidelijk beschreven wat de taken en bevoegdheden van een MRp zijn en wat de relatie is tot de ondersteuningsplanraad (OPR). In het kader van passend onderwijs zijn op dit moment zo’n 152 samenwerkingsverbanden in ontwikkeling. Elk samenwerkingsverband waar twee of meer personeelsleden werkzaam zijn is verplicht een medezeggenschapsraad voor personeel te vormen, een zogenoemde MRp. Omdat in het voorjaar bleek dat dit in de helft van de gevallen nog niet gedaan was, besloot Versterking medezeggenschap tot de publicatie van de handreiking. 
 
Het project Versterking medezeggenschap is een initiatief van alle bij medezeggenschap betrokken onderwijsorganisaties (besturen, personeelsvakorganisaties, ouderorganisaties en de leerlingenorganisatie) en richt zich op medezeggenschapsraden en bestuurders in het primair en voortgezet onderwijs. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids