Normal_foto_docent_geeft_beloning_door__dsc0034

Het ROC Horizon College haalde over schooljaar 2014-2015 goede resultaten in het voorkomen van uitval van leerlingen. De onderwijssector met de beste prestaties kreeg een kleine beloning en besloot die beloning niet zelf te besteden maar door te geven aan een goed doel. Docent Ria Bank overhandigde namens haar collega’s van de opleidingen Gezondheidszorg een cheque van 1.000 euro aan OXFAM Novib die het geld gebruikt voor een onderwijsproject in Afrika. Dat meldt ROC Horizon College.

De aanval op de schooluitval gaat goed bij het Horizon College. Het aantal voortijdig schoolverlaters (vsv’ers) daalde verder van 558 naar 454 deelnemers. Zo bleef het Horizon College voor de mbo-niveaus 2 en 3/4 ruim binnen de landelijke normen én onder het landelijk gemiddelde. Intern haalde de sector Gezondheidszorg daarbij de beste score, gemiddeld daalde de schooluitval daar met 2,6 procent.

Voor deze prestatie ontvangt het Horizon College een prestatiesubsidie. Een klein gedeelte daarvan wordt gebruikt voor het belonen van successen. De sector Gezondheidszorg besloot deze beloning door te geven. Hierdoor ontstaat er dubbele winst: het binnenboord houden van de eigen leerlingen én een kans bieden aan een aantal vrijwel kansloze jongeren in Afrika. Namens haar collega’s overhandigde docent Ria Bank een cheque van 1.000 euro aan Marnix van Lok van OXFAM Novib.

In andere delen van de wereld hebben kinderen te maken met grote klassen, niet goed opgeleide docenten en slecht materiaal. OXFAM Novib strijdt wereldwijd tegen armoede en daarbij is toegang tot onderwijs een cruciaal element. Marnix Lok, de fondsenwerver die namens OXFAM Novib de cheque in ontvangst nam, is ervan overtuigd dat onderwijs levens kan veranderen. Volgens hem draagt onderwijs bij aan zelfredzaamheid en een betere kwaliteit van leven, bovendien kun je opgedane kennis weer delen met anderen en zo draag je zelf weer bij aan armoedebestrijding. ‘Het is extra leuk dat deze gift direct uit het onderwijs komt’, aldus Marnix Lok.

(Advertorial)