Normal_wetenschap_onderzoek_research_scheikunde

Pien van Leengoed, projectleider matching en diversiteitsbeleid bij de faculteit Bètawetenschappen, is geselecteerd om namens de Universiteit Utrecht deel te nemen aan de ‘Nudge Leadership Challenge 2015’. Van Leengoed schreef een idee om op duurzame wijze om te gaan met kennis. Het voorstel is om via een 'coachgroep' van emeritus hoogleraren interdisciplinaire kennis te behouden. Dat meldt Universiteit Utrecht.

“De geschiedenis heeft meerdere malen uitgewezen dat belangrijke kennis verloren is gegaan en weer wordt herontdekt. Wat doen wij met onze academici die komende jaren met pensioen gaan? Hebben wij voldoende geborgd dat hun kennis en ervaring behouden blijft?”, zegt Van Leengoed. De 'coachgroep' moet een loket vormen voor de samenleving, waar particulieren, burgers, bedrijven, medewerkers en studenten hun ideeën kunnen aandragen.

De 'Nudge Leadership Challenge 2015' is een driedaags ontwikkeltraject waar 150 jonge ambitieuze professionals tussen de twintig en dertig jaar aan deelnemen. Zij gaan onderling de competitie aan om leiderschap te koppelen aan duurzaamheid. De challenge wordt dit jaar georganiseerd van 18 tot en met 20 september. De winnaar krijgt de titel ‘Best Young Leaders in Sustainability 2015’. Het thema van dit jaar is: ‘Zakendoen in de Nieuwe Economie’.

© Nationale Onderwijsgids