Normal_politie1

De moeder die een juf van basisschool de Toonladder in Zwolle bij de keel greep, doet vandaag aangifte van mishandeling tegen diezelfde juf. Volgens de moeder heeft de leerkracht haar dochter zo hardhandig vastgepakt dat haar arm gekneusd raakte. De kneuzing zou in het Isala ziekenhuis door een arts zijn vastgesteld, beweert de moeder. Dit meldt de Stentor.

Dinsdagmiddag viel de moeder de juf aan op het schoolplein. Ze greep de  leerkracht bij de keel waardoor die korte tijd buiten bewustzijn raakte. De vrouw zou door het lint zijn gegaan toen ze de gekneusde arm van haar dochter ontdekte. Het meisje zou deze kneuzing eerder die dag zijn opgelopen toen de leerkracht haar vastpakte omdat ze niet luisterde. Omstanders zeggen dat de juf niet op het schoolplein in discussie wilde gaan over het incident. Hierna zou de situatie zijn geëscaleerd.

Gister is de moeder vervolgd door het Openbaar Ministerie. Hierbij heeft ze een contactverbod met de lerares opgelegd gekregen. Ook heeft de moeder een locatieverbod voor de school en het schoolplein opgelegd gekregen voor de komende dertig dagen. De moeder is inmiddels weer vrijgelaten, maar moet op 19 mei voor de rechter verschijnen. Justitie legt haar poging tot zware mishandeling ten laste. Er zijn inmiddels twee bijeenkomsten op de school geweest om de ouders op de hoogte te houden. 

© Nationale Onderwijsgids