Normal_ballonnen

Op vrijdag 16 januari is het feest in Cuijk. SBO De Wingerd bestaat dan veertig jaar. Er wordt echter niet alleen gevierd dat de school vier decennia bestaat, maar tevens dat er sinds veertig jaar speciaal onderwijs in Cuijk aangeboden wordt. Dit meldt de Weekkrant. 

In 1974 werd De Wingerd, die destijds nog niet zo heette, opgericht. De school begon als een Lom-school, een school voor Leer- en Opvoedingsmoeilijk-heden. Drie jaar later werd de school officieel omgedoopt tot De Wingerd. Koningin Juliana bracht een bezoek aan de school, en de burgemeester plantte een wingerd. "De wingerd is een struik die naar boven groeit en uitwaaiert. Symboliek met de ontwikkeling van onze leerlingen," vertelt Dolly Tax, lid van het Management Team.
 
De Wingerd is inmiddels niet meer een Lom-school maar een school voor speciaal basisonderwijs. "In het begin waren we een Lom-school. Daarna kwam het MLK (Moeilijk Lerende Kinderen red.) er bij," aldus Tax. "We hadden vroeger veel kinderen die uitvielen op gedrag en daardoor een leerprobleem hadden. Maar ook hele rustige kinderen, kinderen die om een of andere reden achterbleven. Veel van deze leerlingen blijven nu op het reguliere basisonderwijs."
 
De Wingerd heeft ongeveer 1100 leerlingen lesgegeven in de 40 jaar dat ze bestaan. De verjaardag wordt gevierd met een speciaal feestprogramma voor de kinderen op 16 januari. Directeur Marten de Graaf geeft daarbij 's middags zijn afscheidsreceptie. 's Avonds wordt er een reünie voor leerlingen, bestuurders, personeel en OR/MR-leden georganiseerd. Aanmelden voor de reunie kan via dewingerdsbo@gmail.com (graag meisjesnaam vermelden). 
 
© Nationale Onderwijsgids