Normal_vrouwe_justitia_justitie_recht

Een 42-jarige man uit Bathmen heeft van de rechter een boete opgelegd gekregen van 300 euro. De man bedreigde vorig jaar een docent van een basisschool in Deventer omdat zijn zoontje na moest blijven. De rechter noemde het incident extra kwalijk omdat de toen elfjarige jongen getuige was van de bedreiging. Dit meldt De Stentor.

De vader was boos op de leraar omdat zijn zoon straf kreeg en hij daarop moest wachten terwijl hij ook zijn dochter uit school moest halen. “Ik ruk je kop van je lijf als er nog een keer zoiets gebeurt. Dan ben je voor mij. Ik weet je te vinden. Ik wacht buiten op je”, zou de man woedend tegen de docent hebben gezegd.

“Ik heb het uit emotie gezegd”, verklaarde de vader tijdens de zitting. “Mijn zoon is een beetje een klier maar hij is ook altijd de pineut”. De rechter was niet onder de indruk en legde een boete op conform de eis van de officier van Justitie. Het feit dat de zoon aanwezig was bij de bedreiging en dat het slachtoffer een leraar is, wogen extra mee in de strafmaat.

© Nationale Onderwijsgids