Normal_child_reading_at_brookline_booksmith
Op 1 oktober organiseert het Kenniscentrum Begrijpend Lezen de conferentie Begrijpend Lezen. Op de bijeenkomst wordt stilgestaan bij de ontwikkeling van begrijpend lezen en de bijbehorende vaardigheden. De doelgroep van de conferentie zijn leerkrachten, docenten, taalcoördinatoren. leesspecialisten en intern begeleiders uit het primair, speciaal en voortgezet onderwijs en onderwijsadviseurs. Dit meldt de CED Groep.
 
Leerlingen scoren te veel ondermaats op begrijpend lezen. Daarnaast zijn leerlingen vaak niet gemotiveerd om begrijpend te willen lezen. Omdat goede begrijpend leesvaardigheden belangrijk zijn voor een succesvolle (school)loopbaan in onze complexe informatiesamenleving, organiseert het Kenniscentrum deze conferentie. 
 
De bijeenkomst centreert zich rond de doorgaande lijn bij begrijpend lezen. Menno van der Schoot zal een key note houden over belevend lezen. Daarnaast worden er workshops en sessies gehouden over onder meer begrijpend lezen met kleuters, excellente lezers, doorgaande lijn in toetsen, begrijpend lezen en de referentieniveaus. Er zullen landelijke experts op de conferentie aanwezig zijn om een bijdrage te leveren. 
 
De conferentie vindt plaats in Rotterdam op 1 oktober. Het programma is als volgt: 
 
09.15 – 10.00 uur     Ontvangst en aanmelden
10.00 – 10.30 uur     Opening en inleiding door Menno van der Schoot, 
                                       universitair hoofddocent Onderwijsneurowetenschap aan de Vrije Universiteit
10.45 – 11.45 uur     Workshopronde 1
11.45 – 12.30 uur     Lunch
12.45 – 13.15 uur     Forumdiscussie over leerlijnen begrijpend lezen
13.30 – 14.15 uur     Voed de wetenschap
14.30 – 15.30 uur     Workshopronde 2
15.30 uur                    Informele afsluiting
 
Voor meer informatie en om u in te schrijven klikt u hier
 
© Nationale Onderwijsgids