Normal_vrouwe_justitia

Sébastien van H., voormalig leraar van het Segbroek College in Den Haag, is vrijgesproken van ontucht met zijn inmiddels 16-jarige vriendin. Dat heeft het Haagse gerechtshof woensdag in hoger beroep besloten. De 29-jarige man werd begin dit jaar veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur. Dit meldt Omroep West. 

Van H. had tussen 2009 en 2011 seks en een relatie met een minderjarige leerling. Het hof oordeelde woensdag dat er geen sprake was van ontuchtige handelingen, omdat de 'vertrouwdheid die was ontstaan' tussen Sébastien van H. en het meisje 'in de omstandigheden van dit geval niet in strijd is met de sociaal ethische norm'.  Momenteel hebben Van H. en het meisje nog steeds een relatie. De oud-leraar vertelde tijdens een eerdere zitting dat het 'echte liefde is tussen hem en haar'. 
 
Twee weken geleden eiste het OM in hoger beroep een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden tegen de man. Het Openbaar Ministerie vond daarnaast dat de man vijf jaar lang uit het vak als docent ontheven moest worden. Van H. werd eerder al vrijgesproken door de rechtbank in een zaak waarvan hij verdacht werd ontucht te hebben gepleegd bij een ander minderjarig meisje. 
 
© Nationale Onderwijsgids