Normal_people-220284_640

De Universiteit Twente is benoemd tot ‘Aansprekend Voorbeeld Monitor Talent naar de Top 2013’. De universiteit heeft binnen de sector onderwijs en onderzoek als beste man/vrouw diversiteit binnen de organisatie weten te creëren. De UT kreeg de Diamant Award als erkenning. Dit meldt de Universiteit Twente. 

In de Monitor Talent naar de Top 2013 werd gekeken hoe de verhouding tussen mannelijke en vrouwelijke medewerkers lagen in de top van het ondersteunend en beherend personeel (OBP) evenals het wetenschappelijk personeel (WP). 
 
De raad van het bestuur, de directie en de twee managementlagen daaronder worden gerekend tot de top. Bij de UT waren van de OBP medewerkers 29,6 procent vrouwen in 2013. Dat is een groei van 2,7 procent ten opzichte van 2012. Van de wetenschappers waren 13,3 procent vrouw. Dat is een groei van 0,9 procent. 
 
De streefcijfers van de UT voor 2014 zijn 31 procent vrouwen in OBP-topposities te krijgen en 15 procent in wetenschappelijke functies. 
 
De monitor mat naast diversiteitsbeleid ook de kenmerken van wat een succesvol diversiteitsbeleid maakt. Het belangrijkste kenmerk daarin was leiderschap. De UT behaalde op dit kenmerk de maximale score. 
 
© Nationale Onderwijsgids