Logo_knaw_logo

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft 17 nieuwe leden gekozen . De gekozen wetenschappers komen uit verschillende disciplines en van verschillende universiteiten.

De KNAW telt ongeveer vijfhonderd leden verdeeld over de Afdeling Letterkunde en de Afdeling Natuurkunde. Lidmaatschap is voor het leven. Maandag 8 september worden de nieuwe leden geïnstalleerd in het Trippenhuis van de KNAW.

De Universiteit van Utrecht telt de meeste gekozen leden. Van de Utrechtse universiteit werden zes wetenschappers uitgekozen. Daarna volgt de Erasmus Universiteit van Rotterdam met vier gekozen wetenschappers waaronder drie van het Erasmus MC.

De KNAW is van oudsher een genootschap voor topwetenschappers. Leden worden gekozen op basis van wetenschappelijke prestaties. Sinds 2011 kiest het genootschap elk jaar nieuwe leden. Lidmaatschap van de KNAW geldt als een groot eerbetoon voor de wetenschappelijke carrière van onderzoekers. Als lid leveren de wetenschappers hun bijdrage aan de adviestaken van het KNAW op het gebied van wetenschappelijk onderzoek.

© Nationale Onderwijsgids