Logo_kilimanjaro_122006

Op  zondag 18 augustus vertrekken 25 medewerkers van de Hanzehogeschool Groningen naar Tanzania voor de beklimming van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. De Hanzehogeschool Groningen bestaat 215 jaar en in het kader van het lustrum wordt er geld ingezameld voor de bouw van een gezondheidscampus in Kenia. Medewerkers laten zich sponsoren voor de beklimming. Het expeditieteam is tijdens de voorbereiding en de beklimming te volgen op www.hanze.nl/kili.

Beklimming Kilimanjaro
Het Kilimanjaro-team bestaat uit 25 medewerkers van verschillende organisatieonderdelen van de Hanzehogeschool Groningen. Ze blijven twaalf dagen in Tanzania. Tijdens de expeditie staan twee toppen op het programma. In drie dagen tijd beklimt het team de Mount Meru van 4.565 meter. In de volgende zes dagen wordt de 5.895 meter hoge Kilimanjaro beklommen via de Shira-route. 

Het team wordt aangevoerd door ervaren berggids Edward Bekker en begeleid door lokale gidsen, dragers en koks. Na het behalen van de top daalt het team weer in twee dagen tijd af naar Mweka gate.
Op vrijdag 30 augustus keert het team terug in Nederland. De voorbereidingen en ervaringen van het team zijn te volgen op  www.hanze.nl/kili of via de sociale media kanalen Facebook Hanze215 of Twitter @Hanze215.

Care4Kenya
Met de beklimming van de Kilimanjaro zamelen de deelnemers geld in voor Care4Kenya. ‘Care4Kenya - building healthcare education’ helpt met het bouwen van een duurzame campus voor beroepsgerichte gezondheidsopleidingen in Mtwapa, Kenia. Het uiteindelijke doel van dit project is een beroepsgericht trainingsinstituut voor gezondheidsstudies, het North Coast Medical Training College.