Normal_cel

(Novum) - Ook de derde verdachte van diefstal van examens op het Ibn Ghaldoun, een 18-jarige Rotterdammer blijft voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam donderdag bepaald. De voorlopige hechtenis van twee medeverdachten werd dinsdag al verlengd.

De drie, naast de 18-jarige Rotterdammer een meisje van 18 uit Rotterdam en een jongen van 19 uit Maassluis, worden ervan verdacht meerdere examens te hebben gestolen en te hebben doorverkocht. Ze zouden hebben ingebroken in de school en de examens hebben gefotografeerd. Bij doorzoekingen in hun woningen zijn de examens gevonden.

De Rotterdammer, die maandag werd aangehouden, vroeg net als zijn medeverdachten om de voorlopige hechtenis te schorsen vanwege persoonlijke omstandigheden. De rechter-commissaris vindt die echter minder zwaar wegen dan het belang van het onderzoek. Hij wil de verdachten in de cel houden omdat het onderzoek nog loopt en het op vrije voeten komen van de verdachten dat onderzoek kan 'doorkruisen'.

De verdachten zijn alle drie leerlingen van de islamitische scholengemeenschap in Rotterdam. Door de diefstal moeten alle leerlingen van de school de vakken waarvan de examens werden gestolen overdoen.